Mailbox vol?

Wanneer je de melding krijgt dat je mailbox vol is (of merkt dat je geen mail meer ontvangt), betekent dat dat de mailbox op de server vol is.

Dit betekent nooit dat de mailbox op jouw PC vol is; het gaat om de mailbox op de mailserver.

Het e-mailtraject

gezonde mailsituatie

MAAR: in sommige gevallen staat op de PC in het mailprogramma een vinkje aan 'een kopie van de berichten op de server achterlaten'.

Hierdoor blijft dus een kopie van iedere mail op de server staan. Dat is NIET de bedoeling. Een mailserver is een doorgeefluik en geen opslagplaats.

ongezonde mailsituatie

Verwijder deze optie in je mailprogramma via mailaccounts -> het betreffende mailaccount -> instellingen -> tabblad geavanceerd -> vinkje weghalen

vinkje weghalen

Mailbox mailserver leegmaken

Als de mailserver vol is, kan deze niet meer als doorgeefluik fungeren en stagneert het mailverkeer.

Ga nu naar je webmail, daar kun je rechtstreeks op de mailserver de mail verwijderen. Verwijder zo veel mogelijk mail.

Zodra je mail verwijderd is, komt er weer ruimte op de mailserver en kun je weer mail ontvangen.

Inloggegevens

Om te voorkomen dat iedereen uw mail kan lezen kunt u alleen gebruik maken van webmail met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Uw gebruikersnaam is altijd uw e-mailadres. In de brief die u van Onszelf heeft gekregen staat uw gebruikersnaam (= uw e-mailadres) en bijbehorend wachtwoord.

• Om naar het inlogscherm van uw webmail te gaan: klik hier.