Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird instellen

Stap 1. Kies voor de optie Accountinstellingen.

• Open het programma Mozilla Thunderbird.
  • Kies in de menubalk voor Bestand (File), Nieuw (New) en vervolgens voor de optie Accounts...

tb_1

Stap 2. Vul uw gegevens in

Er verschijnt een venster waarin u de accountinstellingen kunt invullen.
Deze gegevens staan in de brief die u van ons heeft gekregen.

Klik daarna op Doorgaan (Continue).

tb_2

Stap 3. Controle

Thunderbird probeert nu automatisch de serverinstellingen te configureren. Wanneer de gegevens niet overeenkomen met de onderstaande afbeelding moet u deze aanpassen.
Klik hiervoor op de knop Handmatige configuratie en pas de gegevens aan. Klik na het aanpassen op Configuratie hertesten en klik op Account aanmaken als de test is voltooid.

De inkomende server moet altijd mail.uwwebsite.nl zijn (waarbij uwwebsite uiteraarde de naam van uw eigen website is).
De uitgaande server is afhankelijk van uw internet-provider. Klik hier voor een volledige lijst van mailservers van alle internetproviders.

tb_3

Stap 4. Eventueel uitgaande server aanpassen

Indien de uitgaande server problemen blijft geven moet u deze aanpassen.

Pas de uitgaande servernaam en de gebruikersnaam aan door naar Extra en dan Accountinstellingen te gaan.
Klik op Uitgaande server (SMTP) en bewerk de zojuist toegevoegde uitgaande mailserver.
Pas de gebruikersnaam aan naar uw e-mailadres.
Klik 2 maal op OK om terug te gaan naar het hoofdscherm van Thunderbird.

tb_4